Ο Στυλιανίδης κατηγορεί ως «τρομοκράτες τουρκικού εθνικισμού» όσους αντέδρασαν στην πρόκληση στο τζαμί Πλάτανος
Ο βουλευτής Στυλιανίδης κατηγορεί όσους αντέδρασαν στην πρόκληση στο τζαμί Πλάτανος ότι είναι τρομοκράτες τουρκικού εθνικισμού

Πρόεδρος ABTTF: «Σε ποια εποχή ζούμε; από πότε η δημοκρατική αντίδραση και η έκφραση γνώμης για το θέμα στο οποίο αντιδρά κανείς κατηγορείται ως τρομοκρατική πράξη; Ο κ. Στυλιανίδης θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό που κάνει αποτελεί, πάνω απ' όλα, παραβίαση της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης.»
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης της Νεάς Δημοκρατίας, στο άρθρο του με τίτλο «Ποιος θα σταματήσει την τρομοκρατία του τουρκικού εθνικισμού στη Θράκη;» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φωνή της Ροδόπης αναφέρθηκε στην απόπειρα προβακάτσιας των διορισμένων τοποτηρητών μουφτήδων Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμότειχου την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 στο τζαμί Πλάτανος της Ξάνθης κατά τη διάρκεια της προσευχής Παρασκευής αφού είχαν βρεθεί πριν στα εγκαίνια του Ιεροσπουδαστηρίου της Ξάνθης.
Ο Στυλιανίδης στο άρθρο του έθεσε το ερώτημα «Τι κάνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να σταματήσει την παρεμβατικότητα της Τουρκικής Κυβέρνησης στη Θράκη και να ανατρέψει την πολιτική Ερντογάν για συνδιοίκηση;» καθώς κατηγόρησε τους πολιτικούς που αντιτάχθηκαν στην προβοκάτσια ως φανατικούς και κατευθυνόμενους πολιτικούς με ακραίες και φανατικές συμπεριφορές.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού δήλωσε: «Ο χαρακτηρισμός του κ. Στυλιανίδη, βουλευτής της περιοχής μας και μέλος της αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) της χώρας μας, σχετικά με την αντίδραση της κοινότητάς μας και των επιφανών μελών της κοινότητας μας στα προβακάτσια που έλαβαν χώρα στο τέμενος Πλάτανος ως τουρκική εθνικιστική τρομοκρατία είναι ακατανόητος, αντίθετα η δήλωση αυτή είναι φανατική και ακραία. Διότι είναι γνωστό πλέον από όλους ότι η κοινότητα μας δεν αποδέχεται τα ονόματα που διορίζονται ως θρησκευτικούς ηγέτες από το κράτος με την αφαίρεση της θρησκευτικής μας αυτονομίας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πρόκληση αυτά που συνέβησαν στο τέμενος Πλάτανος. Τι προσπαθεί να κάνει ο Στυλιανίδης καλώντας την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη μπροστά στη δικαιολογημένη αντίδραση της κοινότητας μας; Σε ποια εποχή ζούμε; από πότε η δημοκρατική αντίδραση και η έκφραση γνώμης για το θέμα στο οποίο αντιδρά κανείς κατηγορείται ως τρομοκρατική πράξη; Ο κ. Στυλιανίδης θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό που κάνει αποτελεί, πάνω απ' όλα, παραβίαση της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης.»
Φωτογραφία: anadoluimages.com