Έρχεται το επίδομα ακρίβειας

Αυτά που είναι σίγουρα ότι θα καταβληθούν σε εκατομμύρια δικαιούχους τον Δεκέμβριο είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ...

Έρχεται το επίδομα ακρίβειας

Σε λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών θα έχει στα χέρια του τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Νοεμβρίου ενώ θα μπορεί να κάνει και μία εκτίμηση και για το Δεκέμβριο. Αυτό θα καθορίσει και το κατά πόσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος ικανός να διατεθεί στην κοινωνία και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα.

Σχετικά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ σημειώνοντας ότι «όπως εξελίσσεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού και η δυναμική της οικονομίας, φαίνεται ότι μελλοντικά μπορεί να δημιουργηθεί ένας πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος».

Αυτά που είναι σίγουρα ότι θα καταβληθούν σε εκατομμύρια δικαιούχους τον Δεκέμβριο είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ πιθανόν στις 20 του μηνός και το επίδομα θέρμανσης έως τις 21 Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών.

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η αντιμετώπιση της ακρίβειας από τα νοικοκυριά και κυρίως εκείνα που είναι ευάλωτα αλλά και τη μεσαία τάξη είχε δηλώσει πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης. Στα σενάρια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι μεταξύ άλλων, μια νέα επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα η τιμές των καυσίμων ακολουθούν πτωτική πορεία ενώ στο τραπέζι παραμένει μια επιδότηση για την αγορά διαβίωσης για την αγορά βασικών αγαθών διαβίωσης, πιθανόν για τις αρχές του 2023, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Αυτά που είναι σίγουρα ότι θα καταβληθούν σε εκατομμύρια δικαιούχους τον Δεκέμβριο είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ πιθανόν στις 20 του μηνός και το επίδομα θέρμανσης έως τις 21 Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 9 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά την λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας», συνολικά θα ενισχυθούν 2,3 εκατ. πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων επιδόματος παιδιού και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Πιο συγκεκριμένα θα το λάβουν 1 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχοι, 174.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 36.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250 ευρώ, ανεξάρτητα του αριθμού εξαρτώμενων μελών. Σε περίπτωση που και οι δυο σύζυγοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η ενίσχυση καταβάλλεται και στους δυο δικαιούχους. Εάν ο δικαιούχος λαμβάνει σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ και το ΓΛΚ, η ενίσχυση καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ.

Επίσης, περίπου 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα εισπράξουν διπλή δόση το Δεκέμβριο. Μίαμιση επιπλέον μηνιαία δόση θα λάβουν 735.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 210 ή 126 ή 84 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά και περίπου 100.000 μακροχρόνια ανέργους από 12 έως 24 μήνες που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

ΠΗΓΗ

Benzer Haberler

HAKKIMIZDA

ÇINAR FM, Gümülcine'den yayın yapan Batı Trakya Türk Azınlığı'nın tek dernek ve haber radyosudur.

Daha önce farklı bir isimle çalışan radyo 30 Nisan 2010'da ÇINAR Derneği tarafından satın alındı. Bu tarihten itibaren baştan sona yenilenerek, yepyeni ve farklı bir anlayışla ÇINAR FM olarak yayın hayatına devam etmektedir.

ÇINAR FM, Batı Trakya'da Müslüman Türk Azınlık mensupları tarafından kurulan ÇINAR Derneği'nin büyük fedakârlıklarla ve gönüllülük esasına göre yayın hayatını sürdürmeye çalışan bir KAMU hizmetidir. Derneğimize destek vererek sesimizin daha güçlü bir şekilde duyurulmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Türkçe ve Yunanca haber bültenleri, haber ve tartışma programları yanısıra, eğitsel ve kültürel programlar da sunan radyo, bir haber, kültür ve bilgi radyosu olmaya yönelik gayretlerini sürdürmektedir. Uluslararası müzik de çalan ÇINAR FM, Batı Trakya Türk Azınlığı'nın ilk ve tek dernek/topluluk ve haber radyosu özelliğini taşımaktadır.

Hep birlikte daha güçlü daha sesli daha dinamik bir Çınar FM için elele. Bu radyo sizin, bu radyo hepimizin...

Çınar FM 91.8
© 2022 Çınar FM 91.8
KÜNYE
Çınar FM 91.8 - Haber radyosu
Sahibi: Çınar Derneği
Genel Sorumlu: Cengiz ÖMER
Yayın ve Reklam Koordinatörü: Necat AHMET
Adres: A. Manesi 5, Komitini 69100, GREECE
Tel: +30 25310 26001
E-posta: cinarfm91.8@gmail.com
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
CINAR FM 91.8 - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός
Ιδιοκτησία: Σύλλογος "Ο Πλάτανος"
Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής: Ζενγκίς ΟΜΕΡ
Συντονιστής Προγραμμάτων και Διαφημίσεων: Νετζάτ ΑΧΜΕΤ
Διεύθυνση: Α. Μάνεση 5, Κομοτηνή 69100
Τηλ: +30 25310 26001
Ηλ. Διεύθυνση: cinarfm91.8@gmail.com