Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τη σύλληψη 27 Ελλήνων πολιτών στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»

Διπλωματικές ενέργειες και έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την ισραηλινή πλευρά προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση

Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τη σύλληψη 27 Ελλήνων πολιτών στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»

Διπλωματικές ενέργειες και έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την ισραηλινή πλευρά προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, μετά τη σύλληψη 27 Ελλήνων πολιτών, συμπεριλαμβανομένου και ενός βουλευτή, που συμμετείχαν στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla».

Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ, με επικεφαλής την Πρέσβη, επισκέφθηκε το κέντρο κράτησης στο οποίο κρατούνται οι Έλληνες, με σκοπό την παροχή προξενικής και ανθρωπιστικής συνδρομής. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι καλά στην υγεία τους.

Το ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες, σε συνεργασία με την Πρεσβεία στο Ισραήλ, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για τον ταχύτερο και ασφαλέστερο επαναπατρισμό των πολιτών.

Παράλληλα, έπειτα από εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, επιδόθηκε έντονο γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον Ισραηλινό Πρέσβη στην Αθήνα. Το διάβημα αφορά «την απαράδεκτη και ανάρμοστη» –όπως χαρακτηρίζεται– συμπεριφορά Ισραηλινού Υπουργού κατά Ελλήνων πολιτών που μετείχαν στον στολίσκο, μεταξύ αυτών και του Έλληνα βουλευτή.

Η ελληνική πλευρά κάλεσε το Ισραήλ να επισπεύσει τις διαδικασίες και να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα των κρατούμενων πολιτών. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαράβατη και θεμελιώδης και αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση κάθε κράτους».

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τους Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»

"Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ, με επικεφαλής την Πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, το κέντρο κράτησης, όπου βρίσκονται οι 27 Έλληνες πολίτες, μετέχοντες στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla», προκειμένου να τους παράσχει κάθε αναγκαία συνδρομή.

Οι Έλληνες πολίτες είναι καλά στην υγεία τους. Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ μεριμνούν ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαδικασίες για τον ταχύτερο δυνατό και ασφαλή επαναπατρισμό τους.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, επιπλέον των προφορικών διαβημάτων που ήδη έχουν γίνει, και έντονο γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα αναφορικά με την απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά Ισραηλινού Υπουργού που στρέφονταν και κατά Ελλήνων πολιτών που συμμετείχαν στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla», μεταξύ των οποίων και μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Με το διάβημα αυτό καλείται η ισραηλινή πλευρά σε ταχεία διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών και στον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαράβατη και θεμελιώδης και αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση κάθε κράτους."

HAKKIMIZDA

ÇINAR FM, Gümülcine'den yayın yapan Batı Trakya Türk Azınlığı'nın tek dernek ve haber radyosudur.

Daha önce farklı bir isimle çalışan radyo 30 Nisan 2010'da ÇINAR Derneği tarafından satın alındı. Bu tarihten itibaren baştan sona yenilenerek, yepyeni ve farklı bir anlayışla ÇINAR FM olarak yayın hayatına devam etmektedir.

ÇINAR FM, Batı Trakya'da Müslüman Türk Azınlık mensupları tarafından kurulan ÇINAR Derneği'nin büyük fedakârlıklarla ve gönüllülük esasına göre yayın hayatını sürdürmeye çalışan bir KAMU hizmetidir. Derneğimize destek vererek sesimizin daha güçlü bir şekilde duyurulmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Türkçe ve Yunanca haber bültenleri, haber ve tartışma programları yanısıra, eğitsel ve kültürel programlar da sunan radyo, bir haber, kültür ve bilgi radyosu olmaya yönelik gayretlerini sürdürmektedir. Uluslararası müzik de çalan ÇINAR FM, Batı Trakya Türk Azınlığı'nın ilk ve tek dernek/topluluk ve haber radyosu özelliğini taşımaktadır.

Hep birlikte daha güçlü daha sesli daha dinamik bir Çınar FM için elele. Bu radyo sizin, bu radyo hepimizin...

Çınar FM 91.8
© 2025 Çınar FM 91.8
KÜNYE
Çınar FM 91.8 - Haber radyosu
Sahibi: Çınar Derneği
Genel Sorumlu: Cengiz ÖMER
Yayın ve Reklam Koordinatörü: Necat AHMET
Adres: A. Manesi 5, Komitini 69100, GREECE
Tel: +30 25310 26001
E-posta: cinarfm91.8@gmail.com
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
CINAR FM 91.8 - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός
Ιδιοκτησία: Σύλλογος "Ο Πλάτανος"
Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής: Ζενγκίς ΟΜΕΡ
Συντονιστής Προγραμμάτων και Διαφημίσεων: Νετζάτ ΑΧΜΕΤ
Διεύθυνση: Α. Μάνεση 5, Κομοτηνή 69100
Τηλ: +30 25310 26001
Ηλ. Διεύθυνση: cinarfm91.8@gmail.com